Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Het is weer zover. Natuurlijk waren er al enkele oefenduels maar zaterdag barst de veldcompetitie weer los. Met prachtige weersvoorspellingen en een vol thuisprogramma moet het een mooie zaterdag worden.

Vanaf 10 uur zijn er activiteiten. De Kangoeroes starten dan met een aanstekelijk enthousiasme. En om half elf beginnen de thuiswedstrijden van achtereenvolgens de C, het derde, de A, het tweede, KCD 1 en ons vierde. Alleen de D en de E spelen een uitwedstrijd. Om zes uur kunnen we dan hopelijk terugzien op een mooie sportieve dag. Wat die gaat brengen?

De successtory van de jeugd in de zaal is eigenlijk niet te evenaren. De E is zwaar ingedeeld en ook voor de A is een pittige indeling aan de orde. Bij de C en de D is het koffiedik kijken. Daar weten we over een paar weken meer over.

Dan de senioren. Het vierde en tweede spelen zaterdag tegen oude bekenden uit de zaal waar thuis prima resultaten tegen werden behaald. En het derde is grillig, maar als de spelers het op de schotheupen hebben, kunnen ze iedereen aan.

Voor het eerste is het weer spannend. Na zes wedstrijden is er weer een afrekening met promotie en degradatie dus elke potje korfbal telt. Dan moet je in elk geval thuis resultaten halen. EKVA is geen heel bekende tegenstander maar ons vlaggenschip kan hoge toppen halen. Hopelijk gaat de wisselvalligheid er nog verder uit en dan zijn er kansen tegen alle tegenstanders, maar het zal een pittig voorjaar worden. Gelet op het thuisprogramma zal er zaterdag volop steun langs de kant zijn!

Kortom, een prachtige start ligt in het verschiet. Laten we hopen op mooie en sportieve wedstrijden met mooie resultaten!