Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Vorige week dinsdag kwamen de scheidsrechters van KCD bij elkaar voor de jaarlijkse bijscholing. Aan de hand van beelden werd gesproken over positie, beslissingen en de jongste regels. De avond werd geleid door Martin Falkenberg, onze KL-scheidsrechter, die ons ook wees op het thema veiligheid. Aan de scheidsrechter om de grenzen te bewaken van sportiviteit, maar ook van veiligheid zodat we gezond onze sport kunnen beoefenen en zonder blessures door te hard of ruw spel een wedstrijd kunnen spelen.

Uiteraard kwam ook de bejegening aan de orde. Gelukkig hebben we ook deze avond weer kunnen constateren dat onze coaches, spelers en ons publiek wat dat betreft weten hoe je je tegen een scheidsrechter correct opstelt. Zo blijft fluiten leuk.

Hoe leuk, bleek wel uit het feit dat we op deze avond Daniëlle, Nils, Carice en Thijs als aankomende scheidsrechter mochten verwelkomen terwijl ook Stephan en Nino binnenkort het opleidingstraject ingaan.

Daarmee komen we weer mooi op sterkte!