Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Na de teleurstellende nederlaag tegen EKVA moet ons eerste zich herpakken. In deze korte voorjaarscompetitie met vier teams telt elke wedstrijd en dan is een poule met liefst twee gedegradeerde ploegen pittig te noemen. Het toppunt daarvan staat zaterdag te wachten. Nova heeft jarenlang op een hoger niveau geacteerd en is nu terug gevallen naar de tweede klasse maar is torenhoog favoriet voor terugkeer omhoog. De start van de Biltenaren was flitsend. In Kudelstaart werd VZOD met 13-6 verslagen. Niet veel goals, als je het afzet tegen de 16-18 van KCD tegen EKVA, maar de omstandigheden op het open veld in Kudelstaart zijn meestal een stuk ongunstiger dan bij ons.

Is KCD dan kansloos? Zeker niet. Juist tegen sterke ploegen weet ons vlaggenschip te presteren. Alleen is de prestatiecurve grillig en dat betekent dat de supporters wekelijks voor verrassingen staan. Dat is tegelijk de charme van de ploeg. En reden om naar Bilthoven te rijden. Lekker om de hoek. En hopelijk tovert KCD een mooi konijn uit de hoed!

Zaterdag, half vier, Bilthoven: Nova-KCD: be there!!