Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Iedereen staat in de vakantiestand maar voor KCD is vanaf vandaag een dikke week code oranje van kracht. Op 4 en 11 mei staan namelijk de twee wedstrijden tegen VZOD op het programma. En net als ons eerste heeft ook de ploeg uit Kudelstaart nog geen punten weten te pakken in deze voorjaarscompetitie. De winnaar van deze twee duels blijft nagenoeg zeker in de 2e klasse; voor de verliezer is het exit.

De tweekamp start met een uitwedstrijd. En een week later is veel, zo niet alles in Doorn glashelder. Het wordt spannend, dat is zeker. Beide ploegen pakten gelijkwaardige resultaten in de wedstrijden tegen Nova en EKVA. Dus steun van supporters kan de doorslag geven. Zeker nu KCD deze wedstrijden niet compleet kan spelen.

Nog even de situatie: als KCD allebei de wedstrijden wint, is het veilig. VZOD kan dan nog gelijk komen maar het onderling resultaat is dan in het voordeel van de Doornse ploeg. Bij een gelijkspel en een overwinning van KCD moet VZOD in de twee wedstrijden daarna tegen Nova en EKVA nog drie punten halen. Twee is te weinig omdat ook dan het onderling resultaat in het voordeel van KCD is.

Uiteraard geldt omgekeerd exact het zelfde. Alleen als allebei de ploegen een keer winnen, blijft het super spannend omdat een kleine verrassing tegen Nova of EKVA dan beslissend kan zijn.

Kortom, de week van de waarheid. We hoeven zaterdag verder niet te spelen. En dus kunnen we in grote getale naar Kudelstaart om ons eerste te steunen:

Zaterdag 4 mei, half vier: VZOD-KCD, be there!!