Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

In allerlei opzichten, maar vooral voor ons eerste. Na de zware nederlaag in Leimuiden mag KCD het nu in Doorn opnemen tegen VZOD. De opdracht is helder. Verlies of een gelijkspel is feitelijk fataal. Bij een overwinning, hoe klein ook, leeft KCD nog maar het bungelt dan aan een zijden draadje.

Kijkend naar de wedstrijd van vorige week is een overwinning uiterst lastig, maar de wonderen zijn de wereld niet uit. Aanknopingspunten? KCD schoot meer dan VZOD en schoot van dichterbij. Bij een beter schot ben je dus al aardig op weg. Het uitschakelen van de twee topschutters van deel 1 is de andere opdracht. Lastig, lastig, maar allemaal niet onmogelijk.

En anders? Bij KCD vergaat de wereld niet bij het spelen in de derde klasse. Kortom, de druk mag er ook af. Lekker en goed korfballen: dat is de opdracht. Niet meer, niet minder.

De omstandigheden zijn zaterdag fenomenaal: prachtig weer en alle seniorenteams spelen thuis.

En..o, ja, andere laatste kans dit seizoen: het KCD eetcafé. Het wordt zaterdag toch gedraaid door een aantal vrijwilligers. Zie het affiche op de site en de socials. En zeg ja, als Betty zaterdag langskomt om te vragen of je blijft mee-eten!

Na het weer uiterst geslaagde familietoernooi van donderdag is er ook zaterdag maar één reisdoel: het KCD-veld, zonovergoten en mooie potjes korfbal: be there!