Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

We willen iedereen zo goed mogelijk laten korfballen. Daarvoor zijn goed opgeleide trainers nodig. Binnen het KNKV ligt er een hele “opleidingstraat” die loopt van opleiding tot beginnend trainer naar oefenmeester (hoogste niveau). Dat is van K 2 tot KT4. En daarnaast is er dan nog een snelwascursus (Basics).

In het verleden duurden de opleidingen best lang. En je moest daar een hoop voor doen. Inmiddels is dat allemaal een stuk passender voor de huidige tijd geworden.  In de nieuwe opleidingen werk je in een online leeromgeving, waarin jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Daarnaast probeert het KNKV aan te sluiten op jouw persoonlijke leerbehoeften. Leer bijvoorbeeld door middel van video’s, podcasts en/of interactieve opdrachten en kijk kom meer te weten over onderwerpen die jij interessant vindt, zoals teamgedrag, prestatiegedrag of wedstrijdanalyse. Het is nu een stuk eenvoudiger om een geschoolde trainer te worden: beter passend in je eigen tijdschema’s en minder tijdrovend.

Als je nu een team traint of erover denkt dat later te gaan doen, ga dan naar de site van het KNKV en kijk eens wat je zou willen gaan doen.

In elk geval laten we in september of oktober op een woensdag een docent komen voor de Basics: dan krijg je in anderhalf, twee uur een heleboel trainerstips; een eerste basis kun je dus daar leggen.

Als je die avond (nog eens) wil bijwonen, laat dat dan snel weten bij Jan Willem (janwillembriede@gmail.com). Als je interesse hebt in een diepgaander aanpak (KT2 of daarna KT3), laat dat dan ook weten. Dan gaan we begin volgende seizoen aan de gang met de start van die cursus.