Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

De KCD Code

Het coronavirus is iets wat ons leven momenteel helemaal in zijn greep houd. Door deze situatie zijn er nog geen echte KCD activiteiten geweest dit seizoen. Dat moet anders maar toch verantwoord, daarom ‘De KCD Code’! Met ‘De KCD Code’, losjes gebaseerd op het boek de Da Vinci Code van Dan Brown, gaan we 7 weken lang challenges doen die ons iedere week leiden naar een verstopte cryptex die iedere week een hint bevat naar het uiteindelijke antwoord op onze zoektocht. Aan het einde van iedere week delen we al jullie leuke inzendingen. We starten het spel op 1 november 2020!

 

Geef je team op door te appen naar: 06-49777986 of te mailen naar: deKCDcode@gmail.com.

 

Doel van het spel

 

Het doel van het spel is om iedere week de cryptex te vinden die een hint bevat naar het uiteindelijke antwoord op de zoektocht en om ondertussen zo veel mogelijk punten te verzamelen. 

 

Spelverloop

 

Iedere week zal bestaan uit een drietal challenges die clues opleveren. Deze clues zijn cryptische aanwijzingen die leiden naar een QR-code. Deze QR-code leidt naar een geolocatie waar de cryptex gevonden kan worden. 

 

De challenges 

 

Iedere week zijn er 3 challenges die je kunt volbrengen. Iedere volbrachte challenge geeft je een clue naar waar de cryptex die week verstopt ligt. Voor 1 volbrachte challenge krijg je clue 1 voor 2 volbrachte challenges krijg je clue 2 etc. Je kan met 1 clue de cryptex al vinden maar het wordt makkelijker met iedere extra clue. De challenges zullen iedere week op dezelfde tijden bekend gemaakt worden. Dat schema ziet er als volgt uit:

 

Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag
16:00 

Challenge 1

16:00 

Challenge 2 

16:00

Challenge  3

 

De cryptex

 

De clues leiden naar een QR-code die ergens in het dorp hangt/ligt die week. Deze QR-code leidt naar een geolocatie waar de cryptex gevonden kan worden. De cryptex bevat een geplastificeerde hint waarvan je er eentje mee naar huis mag nemen. Daarna leg je de cryptex weer neer op de plek waar je hem gevonden hebt zodat de andere teams hem ook kunnen vinden. 

 

De hints

 

De hints leiden uiteindelijk allemaal naar een antwoord aan het einde van de 7 weken. Bewaar je hints dus goed! Als je de cryptex een keer niet weet te vinden, niet getreurd de uiteindelijk oplossing is ook te vinden zonder alle hints. 

 

Puntentelling 

 

Het spel wordt uiteindelijk gewonnen door het team dat de meeste punten scoort. Punten kun je verdienen door challenges te volbrengen, de cryptex iedere week te vinden en de uiteindelijk oplossing te vinden. De puntentelling ziet er als volgt uit: 

  • Challenges 5-7-10 punten
  • Alle drie de challenges in 1 week volbrengen geeft 3 punten
  • Het vinden van de cryptex 20 punten
  • Het als eerste vinden van de cryptex 25 punten

 

Teams 

 

Het spel wordt gespeeld in teamverband. Je geeft je dus ook als groepje op (verzin meteen een leuke team naam). Een team mag bestaan uit 1 heel huishouden of 4 teamleden (houd rekening met coronaregels als je niet uit 1 huishouden komt, bij sommige opdrachten zal je niet altijd afstand kunnen houden).

 

Inzendingen

 

Het inzenden van voltooide challenges, gevonden cryptexen en de oplossing van de zoektocht van kan door te appen naar: 06-49777986 of te mailen naar: deKCDcode@gmail.com.

Deze worden dagelijks om 20:00 gecheckt en op gereageerd.