Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Vanaf het eerste moment in de armen gesloten

 

glenn van kc doorn

 

DOORN Toen de voorzitter aan Glenn van de Bilt vroeg of hij om 19.00 uur op de club kon zijn, waarschuwde zijn moeder al dat hij niet nóg een klusje moest aannemen. Het 24-jarige lid van korfbalclub Doorn wist op dat moment echter niet dat niet de voorzitter hem nodig had, maar de journalist van deze krant.

Dat Van de Bilt door KC Doorn-voorzitter Reina Korpel werd aangewezen voor deze rubriek is eigenlijk vrij logisch te noemen. In relatief korte tijd heeft hij zich onmisbaar gemaakt en dat terwijl hij enkele jaren geleden nog helemaal niets wist van de balsport.

Voetballen deed Van de Bilt langere tijd bij CDW, tot hij rond zijn 16e opeens via een vriend in contact kwam met de korfbalclub uit Doorn. ,,Hij vroeg mij in de kroeg om eens te komen kijken en was stomverbaasd dat ik de volgende dag vroeg hoe laat ik er moest zijn.”

De fanatiekeling keek, trainde zelfs een keer mee en rolde langzaam de korfbalfamilie binnen. ,,Vanaf het eerste moment werd ik hier in de armen gesloten. Bij KC Doorn hebben we een kleine honderd leden en al snel kende ik vrijwel iedereen. Kenmerkend voor de club is dat iedereen mij wegwijs wilde maken.”

REBOUNDER Het is geen sprintwonder en daarom is Van de Bilt tijdens korfbal ‘rebounder’. De lange speler staat onder de korf en probeert misgeschoten ballen zo snel mogelijk opnieuw in bezit te krijgen. Naast dat hij spelend lid is, kwam Van de Bilt ook al snel terecht in diverse commissies. Vooral feesten regelen doet de twintiger maar wat graag. ,,Niet alleen voor de jeugd, maar ook voor de ouderen.”

Inmiddels zijn de taken bij KC Doorn niet meer op een hand te tellen. ,,Ik heb nu ook de eer om ook de A1 te mogen coachen. Dat had ik nooit verwacht toen ik hier voor het eerst in de hal kwam. Toch vind ik het super gaaf. Ik doe dit samen met een ervaren coach en hij leert mij alle kneepjes van het vak. Misschien wil ik er wel in doorgroeien.”

HELE KLUS Ondanks dat hij enorm veel voldoening haalt uit zijn vrijwillige werkzaamheden, bezorgt één taak hem wel eens hoofdpijn. ,,Ik ben verantwoordelijk voor alle scheidsrechters binnen de vereniging en dat is zo nu en dan wel een hele klus. Elke week heb ik opnieuw contact met potentiële scheidsrechters, omdat ik er zeker van wil zijn dat het geregeld is. Hierbij zit ik soms met mijn handen in het haar, maar gelukkig lukt het nog altijd.”

Zelf fluit Van de Bilt zo nu en dan ook en dan krijgt de jeugd zijn voorkeur. ,,Schitterend om hun plezier te zien. Of ik dan soms partijdig ben? Nooit, al moet ik wel toegeven dat ik kan genieten van een mooie treffer die gescoord wordt door mijn clubgenoten.”

Zaterdag is voor de vrijwilliger ‘korfbaldag’ en als hij zelf coacht of speelt, probeert hij daarna plankgas door te rijden naar het eerste team. ,,Vaak doen we dat met een hele groep. Spelen eerst zelf, kijken daarna een wedstrijdje en gaan daarna een biertje drinken. Niets is mooier om dat te doen met je vrienden en dat gebeurt bij KC Doorn.”

In deze serie portretteren we de gouden vrijwilligers uit de sport. Elke vereniging heeft er wel een paar. Iedereen kent hem of haar wel, het gezicht van jouw club. Deze week Glenn van de Bilt van korfbalclub Doorn.