Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Na de korte Kerstvakantie staat er zaterdag al weer de volgende ontmoeting op het menu. En dat is voor ons eerste meteen een sleutelduel. Na een moeizaam begin leek KCD op stoom te komen met overwinningen op Hemur Enge en SEV. De vraag is of de Kerstonderbreking het ritme heeft verstoord.

Tegenstander Débaldérin wint niet vaak van KCD maar makkelijk gaat het nooit. En hoewel de ploeg pas drie punten heeft, is er wel goed gespeeld door de Wageningse studenten. Vorig jaar wonnen ze één keer van ons vlaggenschip… Juist, in Steinheim. Bij winst voor KCD kan het seizoen opeens nog heel mooi worden, zeker omdat de concurrenten allemaal tegen elkaar spelen.

Kortom, er staat wat op het spel. Fijn is dat de ploeg in de vertrouwde shirts kan blijven spelen. Jaap van den Berg sponsort het seizoen uit. Goed nieuws dus ook voor de club. En het wordt helemaal leuk als ook het tweede een goede pot neerzet. Het is nu of nooit. Tegenstander Tiel is geen hoogvlieger, dus een paar punten erbij kan ons door blessures geteisterde tweede goed gebruiken. Dat kan natuurlijk allemaal alleen als er supporters zijn. Het is een mooi programma zaterdag. In de ochtend snel de boodschappen doen en daarna naar Steinheim. Koploper D1 start al om half elf, om half twaalf dus het tweede en kwart voor één het hoofdgerecht. Met de nazit erbij ben je dus vanaf een uur of drie vrij…. Tot half zes, want dan gaan we in ons mooie clubhuis het nieuwe jaar vieren! Hopelijk voor alle teams met een zak vol punten en goals!