Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

De vele meegereisde fans waren op de tribune duidelijk de baas en dat sterkte KCD blijkbaar want de start was nog prima. Tien minuten lang ging de strijd na de openingstreffer van Sanne Beishuizen gelijk op (4-4) maar daarna sloeg Hemur Enge een eerste gaatje: 6-4. Die opening werd door de betere gastheren in de loop van de eerste episode verdubbeld maar Nienke Schneider zorgde in de slotminuut dat er hoop bleef bij de door Jaap van den Berg gesponsorde formatie: 11-8.

Die hoop kreeg echter geen enkele bevestiging in de eerste tien minuten van de tweede helft. KCD kwam niet los en Hemur Enge profiteerde goed en met 14-8 leek alles gespeeld. In Doorn had KCD met de basisopstelling een grote achterstand omgebogen in een nipte zege maar nu besloot coach Jan Willem Briedé vroeg in te grijpen. Lars Verheijen kwam voor Sybren van Burken en toen de gasten naar 14-11 terug knokten kwam de hoop op de tribune terug. Met Mattijn Schreuder en Kim Schiphuis voor Bo Verheijen en Merel Huisman werd een alles of niets offensief ingezet maar dat leverde niets op. Hemur Enge zette aan en bij 17-11 en vijf minuten te gaan was de wedstrijd gespeeld. De laatste scores waren voor de statistiek en met 20-13 zette Hemur Enge een reuzenstap naar de titel die in de laatste wedstrijd kan worden binnen gehaald. Voor KCD resten nog twee wedstrijden waarin alleen nog een ereplaats op het spel staat.

Goals: Bo Rune Verheijen 5, Sanne Beishuizen 3, Nienke Schneider 2, Paul Kraan 2, Kim Schiphuis.