Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Beste leden,

het einde van ons korfbaljaar komt in zicht en hoewel we allemaal gaan genieten van een lekkere zomervakantie zijn we ook al bezig met het voorbereiden voor nog zo’n gezellig korfbaljaar. Elk jaar wordt er opnieuw gekeken naar hoe we de teams zo gelijk mogelijk kunnen indelen. Afgelopen jaar hebben we een selectie van 2 teams gehad. Howel dit een leuk jaar bracht willen we het dit jaar toch weer iets anders aanpakken. We gaan daarom terug naar 1 selectie team, zodat de andere teams, met wat minder druk op presteren, lekker een balletje kunnen gooien. Maar ook de jeugd wordt weer een jaartje ouder, wat weer een leuke uitdaging met zich mee brengt in de vorm van nieuwe teams, nieuwe coaches en nieuwe tegenstanders. De conceptopstelling voor 2017/2018 vind je hier:

Let op!

Deze opstelling is een Concept opstelling. Dat betekent dat alles wat hier staat nog kan veranderen. Zodra wij eventuele reacties binnen hebben gaan wij nogmaals vergaderen om te kijken of we iedereens wensen zo veel mogelijk kunnen vervullen. Daarna zullen wij zo snel mogelijk de definitieve opstelling bekend maken.


JEUGD:

KCD A1:
Ton, Jan, Thomas, Julian
Esmee, Mara, Marja, Myrthe, Linda, Jonna

KCD C1:
Wessel, Jasper, David, Tigo
Sifra, Roosemarijn, Klaske, Nasirra, Nina, Meijke

KCD D1:
Thijs, Freek
Vera, Anna, Elsa, Nienke, Maaike, Floortje

KCD F1:
Sebastiaan, Renzo, Bram
Carice

Uitleg nieuwe peildatum:
Met ingang van het volgende seizoen 2017/2018 voert het KNKV een belangrijke wijziging door met betrekking tot de leeftijden van de verschillende categorieën:

De peildatum, die bepaalt in welke leeftijdscategorie iemand mag spelen, wordt voor alle competities gewijzigd van 1 oktober naar 1 januari.

Hiermee komt de peildatum op één lijn met de internationaal gehanteerde peildatum en ook met de gehanteerde datum van de Regionale Talenten Centra (RTC)-teams. Het gevolg hiervan is dat de korfballeeftijd van alle spelers geboren tussen 1 oktober en 31 december in het seizoen 2017/2018 één jaar hoger wordt.

Voorbeeld
Iemand die geboren is op 22 oktober 2005 heeft met de huidige peildatum van 1 oktober volgend seizoen een korfballeeftijd van 11 jaar en wordt dan tweedejaars D. Met de nieuwe peildatum van 1 januari wordt de korfballeeftijd van deze speler 12 jaar, waardoor deze speler een eerstejaars C wordt.

Hierdoor kan het dus zijn dat je in een andere categorie en een ander team terecht komt, dan je gewend bent of zou verwachten. Hoewel dat natuurlijk maar eenmalig is en de teamsamenstelling nu ook jaarlijks wijzigt, kan het zijn dat er daarom sneller doorgeschoven moest worden.


SENIOREN:

Selectie:
Jort, Bo Rune, Marco, Gert, Sybren, Louis
Lisanne, Sanne, Kim, Marieke, Gerina, Eline, Nadia

KCD 2:
Rene, Glenn, Niels (+1)
Shari (+3)

KCD 3:
Timo, Paul, Mees, Mattijn, Erwin
Joline, Danielle, Tamara, Bo, Ingrid

KCD 4:
Andreas, Arnoud, Philip, Peter, Gerrit, Jan-Willem
Evelien, Jaqueline, Janneke, Petra

Uitleg selectie:
Dit jaar is de selectie dus maar voor 1 team: KCD 1. In dit team komen naar de concept opstelling 5 heren en 4 dames te spelen. Dat betekend dat van de heren die genoemd staan er 1 zal af vallen naar het 2e en bij de dames er 3 zullen af vallen. Dit wordt gedaan door een selectie procedure bestaande uit een aantal trainingen en meerdere oefenwedstrijden die aan het begin van het volgend korfbal jaar van start gaan.

Team bezetting:
KCD 1:
5 Heren, 4 Dames
KCD 2: 4 Heren, 4 Dames
KCD 3: 5 Heren, 4 Dames
KCD 4: 6 Heren, 4 Dames


Opmerkingen en reacties:

We staan altijd open voor de reacties en opmerkingen van de leden of ouders over de concept opstelling. Alle vragen of reacties kan je kwijt door een mail te sturen naar: tc@kcdoorn.nl. De reacties moeten voor 1 mei bij ons binnen zijn, kort daarna worden de definitieve opstellingen gepubliceerd. Graag ontvangen wij de reacties over de concept opstelling via de mail. Via andere kanalen kan het erg rommelig en onduidelijk worden. Als je toch graag even persoonlijk contact wilt om wat te bespreken kan je even naar het TC lid van jouw huidige team stappen voor een gesprekje. De contact personen per team zijn:

KCD 1: Dorine
KCD 2: Dorine
KCD 3: Sybren & Bo Rune
KCD 4: Sybren & Bo Rune
A1: Merel & Sybren
C1: Merel & Dorine
D1: Merel & Dorine
Kangaroes: Merel & Dorine

We kijken nu al uit naar weer een gezellig en sportief korfbaljaar.
De technische commissie