Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Verheugend nieuws voor iedereen. Vanaf aanstaande woensdag kunnen we weer het veld op. Belangrijkste is dat er weer lekker bewogen kan worden. De jeugd is al bekend met en gewend aan de regels; voor de senioren gelden de jeugd 13-18 jaar regels, dus korfbal op anderhalve meter afstand. De B gaat weer terug naar 19-20 uur. Klik hier voor het gehele protocol.

Door de corona zijn er wel stevige spelregels:

Tijden: 18-19 D en E (kunstgras)

19-20 B en C (B op het kunstgras, C op het natuurgras; week erna wisselen van veld)

20-21 1 en 2 (1 op het kunstgras, 2 op het natuurgras; week erna wisselen van veld)

21-22 3 en 4 (3 op het kunstgras, 4 op het natuurgras; week erna wisselen van veld)

Het eerste wordt getraind door Paul; hij kijkt of hij vanaf die plek ook 2 kan mee pakken

Het derde en vierde moeten zich eerst nog zelf vermaken; bedenk vooraf wat oefeningen (zie ook het grote korfbal boek quarantaine oefeningen op internet) met elkaar.

We trainen voorlopig alleen op woensdagen; we doen dat in de samenstelling van dit seizoen. Nieuwe leden die al mee willen doen, doen dat in de groep die is voorzien voor het nieuwe jaar. Zoek bij twijfel even contact met Janneke Verhoef (voorzitter TC). De training/selectie voor volgend seizoen begint pas later. Dat hoor je tijdig.

De coronaregels op het veld in het kort:

· Je komt en gaat alleen via het kleine hek aan de achterkant van ons clubhuis, dus niet via DEV.

· Je komt vlak voor begin van de training (maximaal 10 minuten)

· Bij binnenkomst loop je via de achterkant van het clubhuis naar het grasveld met de banken; daar verzamel je met je ploeg.

· Materiaal voor jouw team wordt door de coronacoördinator voorbereid en aangewezen.

· Was thuis je handen en desinfecteer ze voor je begint met de training (materiaal aanwezig).

· Als de ploeg voor je van het veld is, kun je als team naar je trainingsveld; neem je spullen (kleren, drinken) mee naar het veld. Loop naar het natuurgrasveld tegen de klok in (dus kunstgras aan je linkerhand).

· Neem na de training de materialen mee zoals aangegeven door trainer/coronacoördinator en breng ze naar de aangegeven plaats; desinfecteer je handen en verlaat kort na de training de accommodatie. Hopelijk kunnen we in juni weer nablijven maar in mei mag dat niet.

· Het clubhuis is dicht; ga thuis naar het toilet.

· Als trainingsgroepen/teams een kleine opkomst hebben, kunnen ze tegelijk op het kunstgrasveld. Er mogen maximaal 20 spelers tegelijk op het kunstgras (exclusief trainers). Dat is een harde grens!

Hopelijk halen we er een hoop plezier uit dat we weer mogen bewegen met elkaar. Dat is de belangrijkste reden om open te gaan. Als er ruimte komt in overheidsmaatregelen zal het bestuur snel beslissen over aanpassingen.

Het Bestuur