Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

De derde zaalwedstrijd en nu al een sleutelduel? Het moet niet gekker worden. Toch lijkt dit wel het geval. Op voorhand leken –op basis van de veldcompetitie- ons eerste, Revival en Rheko de degradatiekandidaten in deze 2e klasse. KCD won in de eerste ronde verrassend ruim van Rheko, terwijl Revival ongehoord hard verloor van Telstar. De week erna kregen wij flink klop van Telstar, maar verraste Revival vriend en vijand in Rheden door daar niet zo maar te winnen, maar met liefst 9-22.

Dat betekent dat Revival-KCD zaterdagmiddag ongekend belangrijk wordt. Een nederlaag in de Veluwehal betekent direct gevaar voor ons eerste en het voorspel op een zwaar seizoen. Een overwinning geeft lucht en kan een mooie competitie opleveren.

Revival lijkt wisselvallig gelet op de hele hoge uitslagen, maar dat zou je van KCD ook kunnen zeggen. Toch gaf de wedstrijd bij het heel erg sterke Telstar aanknopingspunten. Zetten we in het begin de twee 100% kansen om in een goal, blijven we tot rust vlak bij de gedoodverfde kampioenskandidaat en eindigen we met een heel aanvaardbaar resultaat. Nu was dat in cijfers anders (24-12 is erg duidelijk), maar ons eerste is bepaald niet kansloos in Barneveld. Steun daarbij is hard nodig. Een mooi aanvangstijdstip kan helpen: kwart over vier. Laten we zorgen dat KCD met veel steun een knap resultaat kan neerzetten.

Veluwehal Barneveld, kwart over vier: be there!