Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Het Bondsbestuur heeft in zijn vergadering van 23 augustus 2021 de volgende richtlijnen, als bedoeld in artikel 1 lid 3 en artikel 5 lid 2 van het reglement van wedstrijden, vastgesteld ten aanzien van de toepassing van spelregels voor wedstrijden in het breedtekorfbal bij de seniorencategorie.

Een gemengde ploeg bestaat uit vier speelsters en vier spelers. De sekseverdeling mag in het breedtekorfbal worden losgelaten, indien er met hesjes wordt gespeeld, zodat het twee tegen twee principe blijft gehandhaafd. Als aanvullende voorwaarde geldt daarbij dat een speler of speelster in dezelfde wedstrijd altijd als dame of heer blijft spelen.

Dit experiment is van toepassing op het competitieseizoen 2021-2022 en zal tussen 1 mei 2022 en 1 juni 2022 geëvalueerd worden.

Dit besluit treedt in werking op 1 september 2021.

Bij ons van belang voor KCD 3 en KCD 4